Ga door naar inhoud

Containeruitwisseling per spoor

Containeruitwisseling per spoor

Alle containerterminals 24/7
optimaal per spoor verbonden

PortShuttle Rotterdam biedt haar klanten een uitgebreid netwerk voor de uitwisseling van containers tussen terminals in de haven van Rotterdam. Wij verbinden de de deepsea containerterminals op de Maasvlakte met elkaar en met het Rail Service Center en CTT in de  Waal-/Eemhaven en Pernis.

Uw container kan binnen 24 uur tussen de terminals in ons netwerk verplaatst worden. Op verzoek en bij voldoende volume kunnen wij ook andere terminals verbinden. Wij verzekeren u dat wij samen met u een passende oplossing vinden en uw connectie tot stand brengen.

EMX ECT RWG APMT2 APMT-R CTT RSC RST

Het PortShuttle Rotterdam tarief is transparant en concurrerend

Tarief per container 2024 (single trip)

 Waal-/Eemhaven - MaasvlaktePernis - MaasvlakteMaasvlakte - Maasvlakte
Rail Shunt€ 77,50€ 77,50€ 77,50
Truck Shunt€ 175,00€ 175,00€ 123,00

* Rail Exchange terminals: RSC Rotterdam, CTT Rotterdam, ECT Delta, HPD2, Euromax, APMT-MVII en RWG.

Toeslagen
Toeslag gevaarlijke stoffen€ 10 per container
Mvt - Mvt shunt (peak hours)€ 30 per container
Annulering < 24 uur100% tarief

Tarieven voor uitwisseling via PortShuttle Rotterdam spoornetwerk. Tarieven exclusief terminal handling charges (overslag en stageld) en eventueel extra uit te voeren werkzaamheden. Deze tarieven zijn geldig tot 31.12.2024.

ECT

De eerste geautomatiseerde containerterminal op de Maasvlakte en onderdeel van Hutchinson Ports. De twee railterminals van ECT (ORT en RTW) bieden naast de aansluiting van maritieme stromen op de deepsea schepen ook de mogelijkheid voor overslag van “continentale” containers tussen treinen of tussen trein en truck. Door gebruik te maken van het PortShuttle Rotterdam netwerk kunnen containers via ECT optimaal uitgewisseld worden tussen de andere containerterminals op de Maasvlakte. Tevens kan via RSC Rotterdam of CTT-R aansluiting gemaakt worden op het Europese spoornetwerk. De ECT railterminals beschikken in totaal over 10 terminalsporen en 4 rail kranen voor een snelle en efficiente treinafhandeling op de Maasvlakte.

Meer informatie over ECT

EMX

Euromax is de tweede terminal van Hutchinson Ports op de Rottterdamse Maasvlakte. Naast railoverslag voor aansluiting op het deepsea netwerk van EMX kan ook overslag tussen treinen en trein en truck plaatsvinden. Via EMX en het PortShuttle Rotterdam netwerk kunnen containers gebundeld worden en uitgewisseld naar de andere containerterminals in Rotterdam. De EMX railterminal bestaat uit 6 terminalsporen en 2 railkranen met een unieke traverse die ervoor zorgt dat de locomotieven om de trein heen kunnen rijden.

Meer informatie over EMX

RWG

Een van de nieuwste en modernste terminal op de Maasvlakte. RWG beschikt over 6 terminalsporen en 2 railkranen om de treinen af te wikkelen. Deze terminal biedt veel mogelijkheden wanneer het gaat om de maritieme containerstromen naar en van het achterland per spoor. Het PortShuttle Rotterdam netwerk verbindt RWG optimaal met RSC Rotterdam en de containerterminals op de Maasvlakte.

Meer informatie over RWG

APMT-MVII

De nieuwste terminal van APM Terminals op de Maasvlakte gebouwd met de meeste geavanceerde technologie. Deze terminal beschikt op dit moment over 4 terminalsporen en 2 railkranen. Ook bij APMT-MVII is het mogelijk om naast maritieme stromen, “continentale” containers tussen treinen en tussen trein en truck over te slaan, te bundelen en via het PortShuttle Rotterdam netwerk uit te wisselen met andere containerterminals in Rotterdam.

Meer informatie over APMT-MVII

CTT-R

CTT-R is een trimodale terminal en dat biedt de mogelijkheid spoor, weg en binnenvaart te combineren en aan te sluiten op het Europese achterland. Het PortShuttle Rotterdam netwerk verbindt de CTT-R terminal met de containerterminals op de Maasvlakte. Met de vrij recente verbouwing van de terminal is de capaciteit fors toegenomen. Inmiddels zijn er 5 sporen van 300 meter lengte en 2 railkranen om de treinen vlot af te kunnen wikkelen.

Meer informatie over CTT-R

RSC Rotterdam

De meeste bekende railterminal in Rotterdam en ook de langst actieve. Het PortShuttle Rotterdam netwerk verbindt de RSC terminal optimaal en efficiënt met de containerterminals op de Maasvlakte. Op het RSC kan dagelijks connectie gemaakt worden met tientallen intermodale treinen met herkomst en bestemming door heel Europa. Via intern transport kan de RST terminal bereikt worden voor de verbinding met het Europese shortsea achterland. De terminal beschikt over 8 terminalsporen en 4 railkranen welke ook geschikt zijn om trailers en wissellaadbakken te behandelen.

Meer informatie over RSC Rotterdam

“Solid, flexible and customer focussed”

Hupac as one of the leading European and pan European private Rail Operator has been active since 1967. Hupac Rotterdam supports PortShuttle Rotterdam, the concept of PortShuttle has proven itself as solid, flexible and customer focused. This initiative and supports the Port of Rotterdam overall contributing in the Modal Split goals to be reached and make the motorways around our facilities less congested.

Mark Jansen, Hupac

PortShuttle Rotterdam

PortShuttle Rotterdam is de neutrale spooroplossing die containerterminals in de Rotterdamse haven 24/7 met elkaar verbindt.

PortShuttle Rotterdam is een speciale service en dochteronderneming van Havenbedrijf Rotterdam.

Bezoeken

PortShuttle Rotterdam B.V.
Weena 335
3013 AL Rotterdam